Monday, 3 March 2014

KEBAIKAN ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE

Energizing Soy Protein (ESP)
ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

7 Manfaat Utama ESP yang perlu anda tahu...!!

#1 Anti Penuaan - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain.

#2 Mempertingkat fungsi hormon wanitaKacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita . Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

#3 Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal Bagi wanita yang mementingkan kecantikan kulit, anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

#4 Membekalkan tenagaESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.

#4 Mengatasi masalah pigmentasi - dengan mengamalkan ESP secara berterusan dapat melambatkan proses rambut beruban, menyelesaikan masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

#5 Meningkatkan Keupayaan Memori - Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan.

#6 Baik untuk prostat - bahan yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang sel kanser dari tumbuh dan merebak. Ia dapat memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik untuk pemulihan  uterus, ovari, kitaran haid dan pembesaran prostat.

Tahukah anda..??
Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan manusia. Kekurangan protein boleh menyebabkan terjadinya perkara berikut:
  • kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit
  • masalah lebihan air yang tinggi dalam badan
  • kehilangan kepejalan otot
  • perubahan warna rambut
  • terbantut pertumbuhan
  • masalah penghadaman
  • berlakunya masalah dalam penghasilan darah dan hormon
akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ yang boleh membawa kepada kematian.

Apa itu asid amino?
Protein terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang mana setiap satunya akan menghasilkan protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tetentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. Energizing Soy Protein )ESP) Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Untuk menempah sila klik link di bawah:

Beli ESP ISOLATE POWDER di sini


Dengan membuat pembelian produk Shaklee dengan saya, anda layak mendapat perkara berikut:

#1 jadual pengambilan vitamin secara teratur#2 konsultasi percuma secara berterusan#3 tip-tips eksklusif berkaitan set/produk yang dibeli


produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita..


Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan tetang produk anad boleh menghubungi saya Nor Akmal seperti maklimat di bawah:
Email: akmal.rusdi@yahoo.com
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356
Blog: http://akmalrusyd.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/myhealthynutrition

No comments:

Post a Comment