Monday, May 23, 2016

Cara Sembuhkan Kencing Manis Sebelum Kaki Kena Potong

Sebut tentang kencing manis ni saya ada pengalaman berhadapan dengan penyakit kencing manis yang kronik sehingga membawa maut.

Rakan sekerja saya ada yang meninggal kerana kencing manis yang tidak terkawal. Pada asalnya hanya luka pada ibu jari kaki. Kemudian luka ini tidak sembuh dan makin merebak.

Dipendekkan cerita rakan saya ini akhirnya meninggal akibat kuman yang dah merebak ke bahagian lain di dalam badan beliau. 

Rawat Kencing Manis Sebelum Kaki Kena Potong

Itu bahayanya bila pesakit kencing manis ni mendapat luka. ia akan lambat sembuh kerana paras gula yang sangat tinggi. Bila luka lambat sembuh kebarangkalian untuk mendapat jangkitan kuman amat tinggi.

Bila dah kuman merebak ke tulang sebab tu la kaki atau anggota badan pesakit kencing manis kena potong. Ini untuk mengelakkan mudarat yang lebih besar iaitu mengelakkan jangkitan atau kuman merebak ke anggota dan bahagian tubuh pesakit yang kain.

Penyakit kencing manis ni bukan lagi penyakit keturunan. Sesiapa pun boleh mendapat penyakit ini.

Dijangkakan Malaysia akan menjadi negara pertama di Asia Tenggara dengan pesakit kencing manis teramai pada tahun 2017
.

Faktor penyumbang utama adalah pola pengambilan makanan tinggi gula dan lemak serta kurangnya aktiviti fizikal.

Rawat Kencing Manis Sebelum Kaki Kena Potong

Banyak sangat kempen yang dijalankan oleh pihak kerajaan supaya kita mencegah lebih awal kencing manis kerana kos untk merawat penyakit ini amatlah tinggi.

Untuk bacaan lanjut tentang kencing manis boleh klik link di bawah ini (artikel saya yang terdahulu tentang kencing manis)
Mata Abah Yang Rabun Akibat Kencing Manis Kini Semakin Pulih

Jadi mulai hari ni jangan bertangguh-tangguh lagi untuk mencegah kencing manis. Bagi yang dah ada kencing manis belum terlambat untuk anda kembali sihat seperti sebelumnya.

Testimoni Pesakit Kencing Manis Yang Kembali Sihat Dan Bacaan Gula Semakin Turun Selepas Mengambil Vivix ShakleeTestimoni Pesakit Kencing Manis Yang Kembali Sihat Dan Bacaan Gula Semakin Turun Selepas Mengambil Vivix Shaklee
Customer saya ambil Vivix sebab diabetes dan luka operate di kaki (besar jugaklah berlubang) tak sembuh-sembuh. 
Dia ambik Vivix dua sudu teh dua kali sehari dalam masa 2 minggu luka kering dan tertutup dengan baik. sangat-sangat happy bila tenghok gambar yang dia bagi tu. 
Alhamdulillah..

Cara Sembuhkan Kencing Manis Sebelum Kaki Kena Potong
Ini pesakit kecing manis yang kronik, Mengalami luka di kaki yang dalam dan semakin merebak sehingga nampak tulang kaki beliau. Alhamdulillah dengan izin Allah, suplemen shaklee Vivix dan Zinc Complex sangat membantu pesakit ini. Luka yang dialaminya tidak merebak dan semakin sembuh

Jika korang ingin mencuba rawatan alternatif untuk penyakit kencing manis atau sebagai langkah pencegahan boleh cuba berikhtiar dengan Vivix dan suplemen Shaklee yang lain. 

InsyaAllah Vivix dan vitamin Shaklee yang lain boleh membantu kalian hidup lebih sihat. Di samping amalan hidup sihat juga perlu dititikberat.Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.
Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

No comments:

Post a Comment